Izdelki in proizvodnja

Uspešno smo združili dva proizvodna programa: proizvodnjo kabelske konfekcije in predelavo plastičnih mas. Ravno ta povezava je ključno vplivala na uspešno rast podjetja in omogočila širše servisiranje kupcev, predvsem na področju avtomobilske industrije, industrije bele tehnike ter elektro-  in strojne industrije.

Široka paleta proizvodnega programa obsega:

 • Izdelavo kabelske konfekcije in specialnih kabelskih snopov, vezij, ožičenj,
 • Izdelavo kabelskih snopov s senzorsko tehniko,
 • Izdelavo priključnih vrvic različnih izvedb,
 • Brizganje tehničnih izdelkov iz plastičnih mas,
 • Montažo raznih sklopov in vezij za industrijo,
 • Montažo sušilcev rok in las –  Fenomat.

Našo strategijo gradimo na zahtevnih in kakovostnih izdelkih, ter na širitvi proizvodnega programa. Število zahtevnih kupcev se povečuje iz leta v leto. Še posebej smo ponosni, da se povečuje prodaja na tuje trge. Z večino naših kupcev, kot tudi dobaviteljev imamo dolgoročna poslovna razmerja, ki temeljijo na partnerskih odnosih v obojestransko zadovoljstvo. Kvaliteto našega dela potrjujejo tudi osvojeni certifikati kakovosti ISO 9001 in ISO/TS 16949.

Zaloge nekurantnih materialov odprodajamo po ugodnih cenah. Na spodnji povezavi si lahko naložite spisek materialov, ki so na voljo.

Za dodatne informacije pokličite na 01/781 2020 oz. pišite na e-mail: info@elvez.si.

program: Metalizacija

V podjetju Elvez izvajamo metalizacijo izdelkov z vertikalnim strojem priznanega mednarodnega proizvajalca Arzuffi, ki deluje na principu naparjanja aluminija v visokem vakuumu.

Metalizacija je proces, pri katerem se v visokem vakuumu napari aluminij na površine reflektorjev iz različnih materialov. Cilj metalizacije je doseganje odboja svetlobe od reflektivne površine reflektorja v 86-90%. Debelina metaliziranega sloja je le 50 nanometrov.

Reflektorje za metalizacijo brizgamo iz velikega števila polimernih materialov: ABS, PC, PBT, PMMA, PA … Poleg tega metaliziramo tudi reflektorje iz ostalih materialov kot so steklo, kovine …

Najpogostejši izdelki, ki se jih metalizira, so sestavni deli in parabole za luči, embalaža za kozmetiko, razni elementi v pohištveni industriji ter raznovrstna ogledala. Večina naših metaliziranih izdelkov se uporablja v avtomobilski industriji kot sestavni deli prednjih in zadnjih luči. Naš stroj omogoča tudi izdelavo reflektorjev meglenk, ki zahtevajo povsem drugačno obdelavo končne površine.

Sam postopek metalizacije zajema:

 • obdelava površine reflektorja – »glimanje«

Cilj je priprava površine za boljši oprijem aluminija med fazo naparevanja. S pomočjo plazme odstranimo mikrodelce nečistoč s površine ter pripravimo površino reflektorja.

 • polimerizacija HMDSO (heksametildisiloksan) s pomočjo plazme (opcija)

Namen faze je povečati oprijemljivost aluminija na reflektor. Ta faza se pri nekaterih materialih lahko preskoči.

 • uparjanje aluminija in nanašanja na površino reflektorja

Naparevanje aluminija se izvaja v visokem vakuumu (10-5 bar)

 • polimerizacija HMDSO (heksametildisiloksan) s pomočjo plazme

Namen zadnje faze je zaščita aluminija pred oksidacijo in staranjem. V tej fazi lahko v proces polimerizacije dodajamo NOx, s tem dosežemo hidrofobnost površine reflektorja, kar se zahteva pri izdelavi meglenk.

program: Plastika in montaža

Program plastike in montaže predstavlja približno polovico prodaje v skupni realizaciji. V zadnjih letih smo velik delež sredstev vložili v sodobno, avtomatizirano strojno opremo, ki nam omogoča izdelavo tehnično najzahtevnejših izdelkov iz plastike.

Razpolagamo s horizontalnimi in vertikalnimi stroji za brizganje plastike, s kapaciteto od 12 g do 3000 g, ter zapiralnimi silami od 300 do 10.000 kN.

Za brizganje uporabljamo velik spekter plastičnih materialov, kot so ABS, PP, PS, PC, POM, PBT, PES, PMMA, TPE, PA, in druge.

Poseben poudarek dajemo stalnemu strokovnemu izobraževanju zaposlenih in uvajanju novih tehnologij brizganja plastike. Kakovost pri tovrstni izdelavi produktov je na prvem mestu.

Vseskozi vlagamo v strojno in tehnološko posodobitev proizvodnje, ter avtomatizacijo proizvodnega procesa.

Tako smo v 2009 okrepili naš strojni park z novim 1000-tonskim strojem za brizganje plastike, kar za nas pomeni pomemben preskok v večje in še bolj tehnološko zahtevne izdelke. Stroj usmerja tudi 6-osni večnamenski robot, ki izvaja pomembne operacije.

V prihodnosti načrtujemo vpeljavo dvo- oz. več komponento brizganje, s čemer se bo naš spekter izdelkov povečal, konkurenčnost na trgu pa še okrepila.

Na programu montaže izdelujemo različne industrijske sestave in sklope po posebnih zahtevah naših kupcev. Za to uporabljamo avtomatske in polavtomatske proizvodne linije. Le-te preprečujejo možnost napak in zagotavljajo boljšo produktivnost. Osvojili smo tudi postopek toplotnega varjenja plastičnih delov po tehnologiji varjenja z vročimi ploščami.

Kakovost naših izdelkov potrjujejo znani domači in tuji kupci.

Naši tehnično dovršeni plastični deli in sestavi se vgrajujejo v modele vozil največjih avtomobilskih proizvajalcev vozil, kot so BMW, Audi, Mercedes, Porsche, VW, Fiat, Škoda, Scania in drugi.

Na osnovi dolgoletnih izkušenj in sodelovanja s kupci, zagotavljamo  brizganje tehnično najzahtevnejših izdelkov iz plastičnih mas, ter montažo sestavov in sklopov za kupce iz:

 • avtomobilske industrije,
 • industrije bele tehnike,
 • elektro- in strojne industrije.

program: Kabelska konfekcija

Naš program kabelske konfekcije je specializiran za izdelavo kabelskih snopov in vezij, kabelskih ožičenj in priključnih vrvic.

Uspešno sodelujemo z najbolj znanimi proizvajalci oz. kupci na področju avtomobilske industrije, industrije bele tehnike ter elektro- in strojne industrije.

S sodobno opremo in tehnologijo za proizvodnjo kabelske konfekcije izpolnjujemo najvišje zahteve po kakovosti, varnosti in zanesljivosti izdelkov. To dosegamo tudi s stalnim izobraževanjem zaposlenih na tem programu.

Na osnovi dolgoletnih izkušenj in pridobljenega znanja na tem področju sodelujemo tudi pri razvoju posebnih kabelskih snopov in ožičenj za specifične potrebe kupcev. S svojim prilagodljivim pristopom uspešno  servisiramo tako velike kot manjše kupce.

Novost v našem programu, ki hkrati predstavlja velik del posebnih kabelskih snopov, je senzorska tehnika. Skupaj s svetovno znanim, vodilnim proizvajalcem »reed« stikal in ostalih komponent iz senzorike, ponujamo celovite rešitve tako na področju avtomobilske industrije kakor tudi na področju bele tehnike, kamor intenzivneje vstopamo v zadnjem času. Delujemo na področju merjenja prisotnosti nivojev tekočin, pretoka tekočin, hitrosti, merjenja rotacije in pospeška.

Razvijemo in izdelamo senzor, ki ustreza aplikaciji in ga prilagodimo aktualnim potrebam kupca.

Pohvalimo se lahko s proizvodnjo široke palete senzorjev za največje avtomobilske proizvajalce kot so Audi, VW, PSA group (Peugeot, Citroen), Jaguar, Ford in drugi. Izdelujemo najrazličnejše senzorske aplikacije, kot so merjenje prisotnosti pokrova za gorivo pri avtomobilih z drsnimi vrati, merjenje nivojev – npr. tekočine za vetrobranska stekla, tekočine za popolno izgorevanje v katalizatorjih, s pomočjo katerih so izpusti CO2 v okolje v skladu z najnovejšimi okoljskimi direktivami. Izdelujemo tudi senzorske aplikacije za merjenje rotacije avtomobilskih luči.

Za industrijo bele tehnike izdelujemo senzorske aplikacije za klimatske sisteme – odvajanje kondenza iz klimatskih naprav, senzorske aplikacije za merjenje prisotnosti ročke aparatov za polnjenje goriva na bencinskih postajah ipd.

V skrbi za kakovost stalno preverjamo tehnično in tehnološko učinkovitost izdelkov, ter skupaj z dobavitelji sledimo ostrim zahtevam s področja varnosti in okolju neškodljivi razgradnjipo poteku življenjske dobe izdelkov.

Proizvodni program in procese prilagajamo najzahtevnejšim kupcem, s katerimi s skupnim sodelovanjem in razvojem izdelujemo:

 • kabelske snope in konfekcijo za avtomobilsko industrijo,
 • kabelske snope in konfekcijo za industrijo bele tehnike,
 • senzorje za avtomobilsko industrijo,
 • senzorje za industrijo bele tehnike, elektro- ter strojno industrijo
 • različna ožičenja in kable,
 • priključne vrvice standardnih in posebnih izvedb.